Bemutatkozás

A BM-PRUDENCIA Kft. családi vállalkozásként alakult meg 2008-ban. A cég elsődleges tevékenysége a könyvvizsgálat és a köré épülő szakmai, szakértői tevékenység. Ezzel összefüggésben cégünk a következő tevékenységeket végzi:

 

A cég befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosa Balogh Ágnes, aki a következő szakmai végzettségekkel rendelkezik:

 

Iskolai végzettség és tanfolyam: 
1991. Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy szak
1999. Okleveles könyvvizsgáló
1999. Közigazgatási szakvizsga 
2001. Adószakértői igazolvány (1041/PT-A/2001)
2002. Igazságügyi könyvszakértői kamarai tag (006772) – pénzpiac, könyvszakértés szakterület
2010. PSZÁF Hatósági vizsgabiztos: Biztosításközvetítő és hitelközvetítő képzéseken
2013. Vizsgabiztos közgazdasági, számviteli szakmacsoportban

2016. A Pénz és Tőkepiaci Szakértői Testület tagja

Nyelvismeret:
Német - 1990. Külgazdasági szakmai anyaggal bővített felsőfokú nyelvvizsga
Angol – 2002. Középfokú nyelvvizsga
ECDL Számítógépes ismeretek

Korábbi munkahelyeim:
1991 - 1996.   Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Osztálya - Nyíregyháza
1997. -         Állami Pénz és Tőkepiaci Felügyelet, Budapest
2000.- 2006 Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (névváltozás)
2007. - 2010
. Versatile Audit Könyvvizsgáló Kft.
2010. - 2013.   Okleveles könyvvizsgáló egyéni vállalkozó
2014.                Nyíregyházi Egyetem – gazdasági tanár (számvitel, pénzügytan)

 

 

 Szakmai tapasztalataim:

Az egyetem elvégzését követően 15 évet a banki szférában dolgoztam. A Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Osztályán a bankok statisztikai adatait elemeztem illetve a pénz és értékkezelés és a devizagazdálkodás területén helyszíni ellenőrzést folytattam. A megye takarékszövetkezeteinél a pénz és értékkezelést helyszínen ellenőriztük. 

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén belül az Általános Ellenőrzési Főosztályon dolgoztam vezető főfelügyelőként. Munkám során a bankok, szakosított hitelintézetek, takarékszövetkezetek, brókercégek és pénzügyi vállalkozások helyszíni ellenőrzésével foglalkoztam. 

Takarékszövetkezetek ellenőrzése során elsősorban a betétesek védelmét képviseltük, ennek érdekében a kockázatvállalásokat, a kockázatkezelést vizsgáltuk. A PSZÁF-nál töltött 10 év ellenőrzési időszak alatt kb. 90 Takarékszövetkezet és 10 bank teljes körű szakmai ellenőrzésében vettem részt vezető ellenőrként vagy ellenőrként.

1999-ben Okleveles Könyvvizsgálói végzettséget szereztem, majd 2000-ben felvettek a Könyvvizsgálói Kamarába, melynek jelenleg is tagja vagyok. 2006. decemberében alakult meg a VERSATILE Audit Kft, melynek alkalmazottjaként a megye jelentős cégeinél könyvvizsgálati tevékenységet végeztem. Ezt követően egyéni vállalkozóként végzem könyvvizsgálói tevékenységemet. Jelenleg több Pénzügyi vállalkozás könyvvizsgálója vagyok.

2002. decemberében felvételt nyertem az Igazságügyi Szakértői Kamarába, a könyvszakértés, a pénzforgalom, és a bankügyletek szakterületen végzem szakértői tevékenységemet. Az elmúlt időszakban rendszeresen kapok felkérést/kirendelést könyvszakértés, pénzpiac szakterületen. Emellett rendszeresen magán szakértői tevékenységre kérnek fel, melynek tudásomhoz mérten eleget teszek. 

Külső szakértőként részt vettünk a Takarékszövetkezeti rendszer átvilágításában illetve az Állami Számvevőszék külső ellenőrzéseiben.

Az elmúlt 15 évben folyamatosan oktatási tevékenységet folytatok. Az általam oktatott tantárgyak: pénzügytan, vállalati pénzügyek, adózás, értékpapír ismeretek, számvitel, elemzés, ellenőrzés. Emellett vizsgabiztosként, vizsgaelnökként részt veszek a számviteli szakmacsoport illetve az MNB vizsgáztatásánál.